Септембар-октобар

Почиње јесен, а са њом и јесењи дарови. Маме и баке су ових дана вредне, али и ми смо били вредни. Правили смо туршију (зимницу). Донели смо разно поврће (шаргарепу, купус, паприку…), ренде, теглице, воду, винобран, конзерванс, уље, сирће… Направили смо шарену салату. Сви ученици су активно учествовали, свако је за себе напунио своју теглицу, налили смо је припремљеном водом и свако је имао своју „туршију“.


Новембар

Разговарали смо прво о томе како се хранимо, шта највише волимо да једемо. Ученици су били веома активни и на њихову иницијативу израдили смо пано са воћем и поврћем. На једном од часова ученици су узели своје блокове и прибор за ликовно па су по жељи цртали и бојили оно што воле да једу (воће и поврће).


Децембар

Ученици нашег разреда су били јако активни и креативни. Направили су пуно различитог воћа и поврћа. Јагоде, бундеве, ананас, лимун, парадајз, шаргарепа, краставац, грожђе, шљива, трешња, кајсија… само су неке од креативних идеја које су се нашле на нашем столу.  На крају часа направили смо нашу малу изложбу и причали смо на тему како воће и поврће позитивно утичу на наш организам. Причали смо и о томе за шта се све користи воће и поврће (воће за прављење сокова, поврће за туршију).

Сузана Тарлановић
Наставник разредне наставе