Ученици првог и другог циклуса на часовима ОЈР наставили су да развијају критичко мишљење, да експериментишу у природним наукама, припремају програме за дане промоције науке и здравља у школи и да оживљавају заборављене дечије игре.

Ученици трећег и четвртог разреда су се на четири релизована часа бавили Креативном рециклажом и правили наруквице, огрлице и домине.

Ученици шестог разреда су часове реализовали у природи уз оживљавање старе дечије игре која нам је улепшала детињство – Ластиш! Наставница је показала игру „Титове параде“ где две особе држе ластиш
око чланака у облику слова икс, док трећа особа покушава да се провуче, али да га не додирне.

Ученици шестог и седмог разреда су на часовима ОЈР заједнички израђивали беџеве и цртеже са порукама за обележавање Светског дана здравља.

Времеплов – фестивал анимираних сећања

Реализована је и радионица Времеплов – фестивал анимираних сећања (пуштање змајева, кликерање, арјачкиње барјачкиње, труле кобиле, шуге…).

Ученици првог циклуса су реализовали своје активности у природи. Оживели су неке заборављене дечије игре, израђивали змајеве од папира и пуштали их, научили како се игра игра арјачкиње барјачкиње, труле кобиле и шуге.

Ученици старијих разреда су научили да играју кликере. Писали су правила игре која су заједно са кликерима оставили у школском дворишту да буду доступни свима који желе да се играју. Одабрали су део школског дворишта, направили малу рупу, од рупе пар корака линију и место старта. Са почетне позиције бацају кликере, ко је најближи рупи – има наредни потез. Циљ је убацити кликер што је брже могуће и однети победу.

Наставници су децу упознали са правилима игре, терминима „Роша-рупа“, стиловима игре као што су „београдски“ и „новосадски, „градски“… Реализација ове активности била је у сарадњи са наставником Бојаном Спасојевићем.

Наставница Ивана Воротовић