У оквиру пројекта Обогаћене једносменске наставе у току новембра и децембра месеца активности ученика шестог разреда су биле усмерене на украшавање простора новогодишњим украсима.

Ученици су самостално израђивали украсе и декорацију. У школском дворишту су сакупљали потребан материјал (шишарке), након чега су израђивали украсе.

Ученици су у оквиру наведених активности развијали креативност и применили своје вештине. Квалитетно су проводили време у школском дворишту и међусобно су се дружили.

Реализатор активности:
наставница Јелена Мартиновић

***************************************

У оквиру пројекта Обогаћене једносменске наставе у току маја и јуна, активности ученика шестог разреда су биле усмерене на реализацију пројекта ,,Хотел за инсекте“. Ученици су правили различите предмете од природног материјала, који могу бити дом солитарним врстама пчела и оса. Ученици су препознали значај солитарних врста пчела и оса јер су оне значајни опрашивачи. Солитарне врсте немају друштвене заједнице у којима живе, већ су самосталне. Основни проблем који ове врсте инсеката имају је недостатак места на којима могу живети и полагати јаја. Из наведених разлога ученици су од трске и дрвета правили ,,хотел за инсекте“. Радови ученика су изложени у школском дворишту у Змињаку и Петловачи.

Ученици су у оквиру наведених активности развијали креативност и применили своје вештине. Квалитетно су проводили време у школском дворишту и међусобно су се дружили. Овим активностима су упознали биологију појединих врста солитарних инсеката, препознали њихов значај и допринели њиховој заштити.

Јелена Мартиновић,
наставник биологије