Реализује се у одељењу:  IV2

Током месеца октобра, ученици су уз помоћ упутства и наставнице реализовали неколико занимљивих експеримената. Током израде експеримента, ученици су показали велико интересовање, постављајући  различита питања. Заједно са наставницом, успели су да донесу закључак и одговоре на питања. Ученици су са одушевљењем гледали ерупцију вулкана, џиновску пасту за зубе. На овај начин, показано је како у кућним условима можемо изводити различите експерименте. 

Током месеца новембра, ученици су уз помоћ упутства и наставнице, реализовали неколико занимљивих експеримената. Током израде експеримента, ученици су показали велико интересовање, постављајући  различита питања. Заједно са наставницом, успели су да донесу закључак и одговоре на питања. Ученици су са одушевљењем гледали балон који се сам надувава, плутајућу мандарину, чај који мења боју и шарену кишу. 

Ученици четвртог разреда током месеца децембра су на часовима једносменског обогаћеног рада израђивали новогодишње и божићне украсе од припремљеног материјала. Направљене украсе смо искористили за кићење јелке учионици, а остатак се налази испод јелке. На часовима су ученици показали своју креативност. За израду украса ученици су самостално по свом избору припремали материјал. 

Наставник хемије
Кристина Рондовић