Радионица: „Другачија јесен“

Са пројектом ОЈР почели смо крајем септембра месеца. Држим два часа седмично у трећем разреду у ИО у Петловачи. На самом почетку смо уочавали промене у природи доласком златне јесени која нам је поред богатства плодова подарила и дивно михољско лето. Прикупљали смо јесење плодове и лишће, које смо
сушили, пресовали и припремали за радове. Комбинацијом осушеног лишћа и папита у боји израђивали су слике животиња (Лав), а на хамеру смо приказали брезу као занимљиво листопадно дрво које краси многа дворишта па и наше школско двориште и паркове. Кроз ову радионицу ученици су развијали тимски рад,
дружили се, упознавали са одређеним биљним врстама које расту у њиховом окружењу, научили основна правила сушења и пресовања биљака и технике израде слика од њих. Радови ученика су изложени на огласној табли, а хамер на зиду у учионици трећег разреда.

Током месеца новембра на часовима ОЈР, ученици су од припремљеног материјала (картонске ролне, корнети за јаја) уз помоћ лепка, темпера, папира у боји, картонских чаша, пластелина, фломастера изражавали своје креативне стваралачке способности кроз практичне радове.

На часовима ученици су се међусобно сарађивали, дружили и развијали тимски рад. Радови ученика се након завршетка излажу у нашој учионици на огласној табли.

Током месеца децембра ученици су на часовима обогаћеног једносменског рада израђивали новогодишњи накит од припремљеног материјала. Направљене украсе смо искористили за кићење јелке у својој учионици, а остатак се налази испод јелке. На часовима су ученици показали своју креативност. За израду украса ученици су самостално по свом избору припремали материјал и уз помоћ друштвених мрежа које су их подстакле на размишљање долазили до неких својих идејних решења.

На часовима је владала опуштена атмосфера, а ученици спремни за рад што се може видети из њихових продуката и приложених фотографија.

Наставник разредне наставе
Тања Алексић