tatjanamatkviz

У складу са препоруком министра просвете Младена Шарчевића, у Основној школи „Јован Цвијић“ реализован је математички квиз, чиме је обележено 50 година постојања „Математичког листа“. У склопу Дечије недеље дана 7.10.2016. у холу ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку – уз бројну публику ученика и наставника, одржан је математички квиз. Квиз је организовала наставница математике Татјана Алимпић. У квизу су учестовале четири екипе, а победници су Миодраг Андрић V-2, Лука Лацковић VI-2, Анђела Јелић VII-2 и Стефан Томић VIII-2 из Петловаче.

pobednicimatkviz2016prim
I екипа:
1.Милица Ивановић V-1
2.Ђурђа Јацановић VI-1
3.Тамара Јанковић VII-1
4.Никола Мирчић VII-1
II екипа:
1.Јелена Ракић V-1
2.Дане Алановић VI-1
3.Наталија Обрадовић VII-1
4.Тамара Симић VIII-1
III екипа
1.Милош Мирчић V-1
2.Ивана Ивановић VI-1
3.Николина Васић VII-1
4.Марија Баштовановић VIII-1

IV екипа је победила:
1.Миодраг Андрић V-2
2.Лука Лацковић VI-2
3.Анђела Јелић VII-2
4.Стефан Томић VIII-2

svimatkviz2016

Квиз се састојао из три различита дела. У првом делу су ученици кроз тимски рад решавали 10 задатака, где је прва екипа која да тачан одговор добијала 3 поена, друга 2 поена а трећа 1 поен.Други део се састојао из склапања дефиниције из математике помоћу 24 картице са речима, чијим се спајањем добија дефиниција. Само екипа која прва склопи дефиницију је добила 2 поена. Трећи део је игра асоцијација где је било потребно погодити непознати појам и свака екипа је погађала по један појам (појмови су били једначина, мерне јединице, подударност и кретање).
До последње игре тј. игре асоцијација три екипе су имале по 1 поен разлике, па је последња игра била одлучујућа. Победила је екипа ученика из издвојене јединице Петловача. Свечано су им уручене дипломе и карте за биоскопску пројекцију дечјег анимираног филма.

У Змињаку                                                                                      Татјана Алимпић
7.10.2016.године                                                                                  реализатор

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *