Logo Dabar

Два ученика наше школе пласирала су се на Државно такмичење из рачунарске и информатичке писмености – Дабар. Јавно објављивање имена учесника и остварених поена, за сада није дозвољено пропозицијама такмичења. Ученици ће усменим путем добити информације о освојеним поенима и терминима за консултације односно даље припреме. Државно такмичење ће се одржати у фебруару 2017.године.
Дабар је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа. Његов главни циљ је повећање интересовања ученика за рачунарство и информатику. Акценат је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних проблема.

Више о такмичењу и резултатима наших ученика, на блогу ментора информатичке секције Татјане Алимпић https://alimpictatjana.wordpress.com/

Питања су тако концепирана да код ученика развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема. Такмичење је први пут организовано у Литванији 2004. До сада је организовано у више од 20 земаља широм света. У Србији се први пут организује ове године у сарадњи са АЦМ Словенија и Универзитетом у Љубљани.


1 Comment

  1. Pingback: Награде на републичком такмичењу из информатике – Дабар – Основна школа "Јован Цвијић"

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *