Екипа ОШ ,,Јован Цвијић“ учествовала је у симболичном Чивијашком светском првенству које је организовао Спортски савез града Шапца, под покровитељством Града Шапца. Дванаест екипа основних школа са подручја општине Шабац биле су подељене у националне тимове учесника правог Светског првенства. Ђаци ОШ ,,Јован Цвијић“ представљали су Јапан.

,,Град Шабац јединствен је у Србији јер једини има свој Мундијал. Данас смо у сали Шабачке гимназије свечано отворили Чивијашко светско првенство у фудбалу за ученике седмог и осмог разреда основних школа са територије града Шапца. Светско првенство у фудбалу тренутно је један од најзначајнијих планетарних догађаја. За нас је ово, 22. по реду, Светско фудбалско првенство у Катару још значајније јер учествује наш фудбалски национални тим, на чијем челу се налази фудбалска легенда Драган Стојковић Пикси“, изјавио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Сви Шапчани данас имају прилику да уживају у фудбалској чаролији наших младих фудбалера. Сигуран сам да ученицима ово такмичење посебно значи и да им је дало додатни подстрек да се баве фудбалом и спортом уопште. Такмичарски дух, дружење, подршка националном тиму Србије у Катару, све је то део данашњег Чивијашког светског првенства. Ово такмичење ће и младим фудбалерима остати у најлепшем сећању. Да тако буде, побринуо се Град Шабац поклонивши учесницима дресове и награде. Они који нису могли да оду у Катар, данас могу да уживају у Чивијашком светском првенству у Шапцу“, закључио је градоначелник.

Екипа Холандије коју је представљала ОШ ,,Јанко Веселиновић” победник је Чивијашког светског првенства. Друго место на шабачком Мундијалу освојила је екипа Немачке, ОШ ,,Јеврем Обреновић”, а треће место заузела је репрезентација Португала ОШ ,,Мајур”.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *