Видовданске награде, које се додељују шабачким ученицима основних и средњих школа, уручене су традиционално и ове школске године 28. 6. 2021. на свечаности у Градској кући. Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано је уручио Видовданске награде ученицама наше школе за остварене пласмане на републичким такмичењима: Маји Милинковић (5-1) за освојена три прва места и Теодори Јовановић (5-1) за освојено друго место, као и наставници ликовне културе Данки Милићевић, која је била ментор награђеним ученицама.

Градоначелник Пајић истакао је да доделом Видовданских награда најбољим ученицима, симболички као Град, показују шта им је најважније.

,,Свесни смо чињенице да су кључни чиниоци напретка друштва, државе али и локалне заједнице, управо образовање и васпитање, односно ученици и наставници као најважније карике тог ланца. Ови ученици су наша будућност! Поносан сам што сам на челу града који има овакав потенцијал! Потрудићемо се да ова деца након завршеног школовања имају могућност да остану у свом граду, својој држави и нађу посао за који су се школовали”, казао је градоначелник Пајић и додао да ће Град Шабац наставити да подржава успешне ученике.

,,Ми ћемо као Град и даље наставити да пружамо подршку образовним институцијама, запосленима у овој области, а посебно ученицима који су будућност нашег друштва. Сигуран сам да ћемо са оваквом младошћу и знањем остварити циљеве које смо поставили, да Шабац буде Град будућности”, рекао је Пајић.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *