Град Шабац и Подружница математичара Шабац организовали су Математички камп као део отварања Научног центра у оквиру пројекта „ФАБРИКА ИДЕЈА ЗА 21. ВЕК“. Математички камп је организован у периоду од 23. до 26. септембра 2023. године у ЦСУ на Летњиковцу за ученике од трећег до осмог разреда. Ученици наше школе су узели учешће у овом кампу у следећем саставу:


1.Раде Бановац, трећи разред
2.Сара Јовановић, трећи разред
3.Михаило Јовановић, трећи разред
4.Филип Илић, трећи разред
5.Ивана Ристић, четврти разред
6.Филип Алексић, четврти разред
7.Виктор Трипковић, четврти разред
8.Ива Младеновић, четврти разред
9.Димитрије Вујиновић, пети разред
10.Јана Џиновић, пети разред
11.Давид Поповић, шести разред
12.Андреј Росић, шести разред
13.Валентина Јокић, седми разред
14.Марко Ерцеговчевић, осми рзред
15.Теодора Јовановић, осми разред
16.Маја Милинковић, осми разред


Теме које су ученици слушали на предавањима и из којих су усвојили и проширили своја знања из математике у оквиру кампа су из следећих области: мере у проблемским задацима, нумерација, комбинаторни задаци, пребројавање геометријских објеката, магични квадрати, коцка и квадар, дељивост, углови, логичко-комбинаторни задаци, полиноми и Диофантове једначине, круг, комбинаторика и троугао и четвороугао.


У оквиру отварања Научног центра у петак 22.септембра 2023.године у Научном центру реализована је радионица са родитељима на тему: “Како бити успешан родитељ даровитом детету?“, где су учешће узеле и две родитељке наших ученика: Миланка Јовановић и Мирјана Вујиновић.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *