Екскурзија за ученике петог и шестог разреда реализована је у недељу 14.5.2023. године. Ученици су посетили манастир Рибницу, Опленац, Тополу, Марићевића јаругу и Аранђеловац.

У манастиру Рибница ученици су имали прилику да присуствују беседи монаха Арсенија
Јовановића. Манастир је посвећен апостолима Петру и Павлу. У порти манастира ученици су доручковали. Посећена је и црква на Опленцу. Ученици су уживали у разгледању маузолеја династије Карађорђевић. Значајан утисак на ученике оставила је кућа Краља Петра I Карађорђевића. Историја владарске породице Карађорђевић ученицима је још сликовитије приближена у Карађорђевој кући. Разгледали су личне предмете који су припадали краљевској породици, као и значајна уметничка дела.

Након ручка, ђаци и наставници упутили су се ка Марићевића јарузи. Посетили су место на ком је постигнут договор о подизању Првог српског устанка и где је Карађорђе изабран за вођу устанка. Следећа планирана дестинација био је Аранђеловац. Ученици су од стане водича упознати са културно-историјским карактеристикама града. Имали су довољно времена за дружење и шетњу у парку.

Након вечере кренуло се пут куће. Дан је протекао у лепој атмосфери и пријатном дружењу.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *