У петак, 2. јуна, одржан је концерт који је настао као резултат рада на Обогаћеној једносменској настави под диригентском палицом наставника музичке културе Предрага Дрезгића.

Учесници су спремили дивне нумере и музичке наступе, а руковођени су наставником Предрагом Дрезгићем и учитељем Веском Исаиловићем.

Програм је отворио хор изводећи наше најлепше љубавне песме. Након хора уследио је бенд ,,Лексикон“ који чине ученици четвртог разреда. Овај блок отворен је добро познатом нумером ,,Хајде да лудујемо ове ноћи“. Програм је настављен у сличном маниру – уследило је извођење новооснованог бенда ,,Ватрена срца“, а своје прво појављивање обележили су нумером ,,Тишина“.

Наредни сегмент био је испуњен песмама старијих времена које на специфичан начин дочаравају удварање момка и девојке из нашег народа.

Потом су брат и сестра, Божидар и Милица Јелић, извели нешто што се не може чути сваки дан у нашој школи. Божидар је на клавијатурама веома упечатљиво извео песму ,,Believer“ бенда Imagine Dragons. Милица је показала своје изврсно умеће на клавиру – присутни су могли чути Менует у А-молу, Паганинијеве варијације и Сонатину у Ц-дуру.

Програм је завршен нашом народном игром. Божидар је на хармоници одсвирао нека најлепша кола, а присутни су устали и заиграли.

Програм читала (и написала) ученица седмог разреда, Теодора Јовановић.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *