Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обратила се ученицима, наставницима и запосленима у школству у писму које следи:

,,Драги основци и средњошколци, 

Поштовани учитељи, наставници и запослени, 

Надам се да сте лепо провели летњи распуст и да се радујете повратку у школу овог 1. септембра. Пред вама је још једна наставна година током које ћете стицати нова знања, вештине, али и лична својства значајна за даље школовање и вашу будућност. 

На том путу образовања и васпитања, као и до сада, имаћете најбоље савезнике у својим наставницима који ће вам свакодневно и даље пружати безрезервну подршку. Они на сваком часу и ваннаставној активности ослушкују ваше афинитете са жељом да у сваком од вас пробуде скривена интересовања и развијају ваше потенцијале радујући се сваком вашем успеху. 

Школе су простор вашег личног, психолошког и социјалног развоја. Током школских дана почињете да развијате и усвајате систем вредности и врлина који даје печат вашој личности. Немојте заборавити на поштење, искреност, солидарност, толеранцију и разумевања, као и значај другарства. Поштујте своје наставнике, друге ученике у школи, имајте сензитивности за различитост, јер ћете тако показати да поштујете себе. 

Од срца вам желим да се увек осећате добро у школи коју похађате. 

У овом тренутку, такође, желим да се захвалим свим запосленима у образовном систему на ангажованости коју показују радећи у овом великом и важном систему. Уверена сам да ћете и ову школску годину успешно реализовати. 

Желим вам много успеха у предстојећој 2023/2024. школској години.“

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *