Новогодишњи празници су прилика да се осврнемо на свој пут заокружен годишњим циклусом. Да се присетимо пролећњег буђења својих одлука, успеха и жудњи свог лета, променљивих исхода и кишних дилема јесени, спокоја и утихнућа зиме, њеног уживања у плодовима свог рада…
Сводимо рачун са собом,са протеклим,са другима.Планирамо нове почетке,свеже узлете,поновљена добра искуства и одлуке.Пише се последња реч још једне приче. Годишњи сплет мисли добија заједнички смисао….

Ученици Основне школе „Јован Цвијић“ су у Матичној школи, на најлепши могући начин, прославили овај празник. Ученици 3-1 разреда извели су изванредну представу у којој су показали свој натпросечни дар за глуму, игру, рецитовање, песму, костимографију, сценографију, забаву. Њихова учитељица Мира Остојић осмислила је веома занимљив и духовит текст и својим редитељским вођством обликовала право мало позоришно ремек-дело.

Затим су сви ученици старијих разреда, које је припремала наставница српског језика Наташа Томић, подарили присутнима своју новогодишњу реч. „Петаци-вилењаци“ сведочили су о различитим новогодишњим обичајима у земљама света. „Шестаци-школарци“ рецитовали су новогодишњу поезију.„Седмакиње-виле“ пожелеле су новогодишње жеље, а осмаци у костимима Деда Мраза, уместо поклона, публици су подарили величанствене мудрости великана.

Техничку подршку пружила је наставница математике Татјана Алимпић.
Учесници програма су ,својим расположењем и изведбама, обојили последњи школски радни дан децембра чаролијом која најављује сјај предстојећих празника.

Наташа Томић

фото: Михаило Симовић

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *