У данашње време, када постоји појачана потреба за дигиталним видом информисања, комуникације, па и образовања, рад на дигиталним компетенцијама постаје од примарног значаја.
Многима од нас помисао на блогере, блогове, блоговање делује као нешто страно, апстрактно, превише модерно, компликовано… Међутим, ради се о сасвим једноставном и практичном начину да се унапреди и такав процес као што је наставна пракса и да се допринесе његовој ефикасности. Не треба да будемо никакви професионални блогери нити IT стручњаци, већ само да следимо неколико једноставних корака и имаћемо свој блог који можемо користити у личне, професионлне, комерцијалне и многе друге сврхе.
Креирање налога на WordPress-у потпуно је бесплатно. Најпре је потребно отворити сајт www.wordpress.com. Кликом на дугме Start your website отвориће вам се страница где ћете уписати свој email, username и password за регистрацију. У следећем кораку одабраћете опцију Blog. Појавиће вам се поље категорија, где ћете одабрати категорију која одговара потребама вашег блога. Потом бирате назив свог блога и кликнете на Continue. Kада унесете назив блога, појавиће се прозор где бирате опцију понуђену као FREE, a затим кликнете на Select.
У последњем кораку потребно је изабрати опцију Not sure yet? Start with free site, потврдити email и тиме сте успешно отворили WordPress блог.
Детаљнија упутства о креирању и употреби WordPress блога можете пронаћи на бројним сајтовима, попут на пример овог (кликнути на линк).

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *