Блог је сајт који је често ажуриран најновијим постовима који се приказују у хронолошком реду. Платформа за блоговање је софтвер или услуга коју користите за објављивање садржаја на интернету у облику блога. Блог-платформа је специфичан облик система за управљање садржајем који делите са другима.
Блог се разликује од типичне wеб странице на више начина. Примарна ствар која разликује блог са других wеб страница је да је садржај објављен на блогу приказан у хронолошком реду, што значи да су најчешће додате на wеб локацију приказане прве.
Објаве у блогу обично приказују датум објављивања објављеног блога и одређеног аутора који је додељен посту. Постови за блог такође могу бити додељени одређеним категоријама, што олакшава претрагу свих постова на блогу који се односи на одређену категорију. Постови за блог такође могу бити означени са више кључних речи, као други начин претраживања одређених блогова на wеб страници.
Постоји неколико различитих компанија које нуде бесплатне или плаћене услуге за
објављивање и хостовање блогова. Најпопуларније бесплатне платформе за блоговање су WordPress, Blogger, Tumblr, blog.com и medium.com.
Једна од најпопуларнијих платформи за блоговање је WordPress. Постоје две верзије WordPress-а: wordpress.com је сличан бесплатним платформама за блоговање, где сте ограничени у томе шта можете
учинити; wordpress.оrg је место где сте добили сопствени хостинг рачун и инсталирали своју властиту WordPress инсталацију, гдје имате потпуну контролу над оним што можете учинити.
Друга по популарности је Blogger платформа, која је врло лака за коришћење и претраживање, такође поседује апликацију преко које се врло лако уређује блог преко андроид телефона или таблета.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *