Овогодишња екскурзија је реализована 31.5.2022. године. Дестинација је била наш главни град Београд.  Све што је предвиђено планом и програмом је и реализовано.

Све је почело вожњом бродићем, где смо упознали одређене делове  града из посебног  угла (погледом са Саве и Дунава), видели смо Калемегдан, Ратно острво, Београд на води, богат свет флоре и фауне… све то уз надахнут  говор водича који који нас је подсетио/научио историји најстаријег дела града, који је уско повезан и са настанком српске државе.

После вожње бродићем, посетили смо музеј “Бели двор”, који је на нас оставио најјачи утисак, ту смо се упознали са импозантном грађевином у којој су се у прошлости смењивали актуелни владари, све је одисало краљевским луксузом и самом историјом.

Следећа дестинација је била храм Светог Саве на Врачару, где нам је сама величина и архитектура објекта оставила снажан утисак.

На самом крају смо посетили музеј Николе Тесле, где нас је кустос упознао са животом и изумима славног научника, најснажнији утисак на нас је оставио трансформатор за бежични пренос електричне струје. У његовој демонстрацији су учествовали и сами ученици.

Пријатна и другарска атмосфера у аутобусу је такође битан сегмент екскурзије која ни овог пута није изостала.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *