Екскурзија за ученике петог и шестог разреда је реализована у суботу 28.5.2022. на релацији Змињак-Петловача-Виминацијум-Костолац-Сребрно језеро-тврђава Голубац-Пожаревац-Петловача-Змињак.
По плану у 8:10h смо кренули испред школе у ИО Петловача. Прво смо посетили археолошко налазиште Виминацијум, где су ученици од стране водича упознати са карактеристикама археолошког парка. Након Виминацијума посетили смо Сребрно језеро. Ученици су имали слободно време које су провели у шетњи и разгледању лепота језера. Након ручка упутили смо се ка тврђави Голубац. Следећа планирана дестинација је Пожаревац. Ученици су од стане водича упознати са културно-историјским карактеристикама града.
Након вечере упутили смо се ка Змињаку/Петловачи. Дан је протекао у лепој атмосфери и пријатном дружењу. Ученици су били задовољни. Вожња аутобусом је била пријатна, ученици су се дружили, пратили излагање водича, али и својих старијих другова из шестог разреда који су припремили реферате о посећеним локалитетима. Активности везане за екскурзију су завршене у 21:30h испред школе у Петловачи, тј. Змињаку где су по ученике дошли њихови родитељи.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *