Да би могли да користити Viber апликацију на свом рачунару, потребно је претходно инсталирати и активирати ову апликацију на паметном телефону или таблету.

Да би преузели програм за инсталацију Вибер-а на свом Windows рачунару, прво треба посетити Вибер сајт и кликнути на зелено дугме Download Viber, што ће отворити виберову страницу за преузимање.

Када се страница учита, притиснуте на љубичасто дугме Download for Windows које се налази са десне стране странице испод натписа Viber for Desktop и сачекати да се заврши преузимање Вибер-а на рачунар.

Кликом на ViberSetup.exe покренути инсталирање Вибер-а на Windows-у. Затим потврдити инсталирање апликације кликом на Install (инсталирај).

Када се инсталација заврши појавиће се нова сличица на радној површини, а након инсталације апликације Вибер се аутоматски покреће.

Када се покренула Вибер апликација на десктоп рачунару, потребно је кликнути на љубичасто дугме Yes да би потврдили да имамо инсталиран Вибер и на мобилном телефону.

Затим је потребно уписати свој број мобилног телефона у поље под назнаком Enter Your phone number па кликнути на Continue. Искочиће нови прозор са натписом Viber Secondary Device Activation (активирање секундарног Вибер уређаја) и QR кодом одмах испод (црни квадрат који је потребно скенирати телефоном).

На телефону покренути Вибер и изабрати опцију More која се налази скроз десно, па затим кликнути на љубичасти квадратић поред оловчице горе десно. Сада је укључена камера којом је потребно скенирати QR код са екреана рачунара. Позиционирајте кадар на црни квадрат на екрану рачунара и сачекајте неколико секунди да се скенирање заврши.

Затим у следећем прозору кликнути на љубичасто дугме Sync да би пребацили све своје контакте и поруке с телефона на десктоп верзију, па опет прећи на мобилни телефон где је потребно потврдити то исто кликом на љубичасто дугме Sync.

Детаљније можете прочитати на страници Инсталирање вибера за телефон и компјутер.
Постоје и видео упутства инсталације за Widows 7 и Windows 10.
За преузимање инсталационог програма за различите оперативне системе посетите страницу Viberapp.org.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *