Највећа акција садње стабала у Србији “Засади дрво” покренута је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице. Поред пошумљавања, тим “Засади дрво” бави се и едукацијом и подизањем свести јавности о значају шума.


Трећи циклус пројекта „Засади дрво“ под називом „Четири годишња доба“, званично је почео 3. септембра 2021. године, догађајем у Ботаничкој башти „Јевремовац. У оквиру ове сезоне која траје до априла 2022. године, планирана је садња од 200.000 садница широм Србије, а у фокусу су најмлађи, јер је њихово укључивање у овакве акције веома важно како бисмо им приближили природу.

У оквиру пројекта „Засади дрво“ реализују се и активности „Гледај како растемо“ које су првенствено намењене подизању степена информисаности и образовања деце и ученика о значају очувања животне среднине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи. У оквиру овог дела Пројекта једна од активности је садња садница од стране ученика првог разреда.

Свака основна школа на територији Републике Србије, па тако и наша, бесплатно је добила по две саднице Белог бора. Ученици првог разреда засадили су саднице у дворишту школе.

Учитељица Снежана Ковачевић из Змињака упознала је ученике о важности очувања животне средине и значају пошумљавања, док је у Петловачи то задовољство имала учитељица Тања Алексић.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *